Björkö Gästhamn och Ställplats

Description

Björkö Hamn är en levande fiske- och båthamn på Bohus-Björkös västsida. Ön är belägen i Göteborgs norra skärgård. Här finns både isverk, flera aktiva fiskebåtar och självklart en fiskaffär. Björkö är en grön skärgårdsö med fina stigar för promenader eller löpturer genom ekskogar, över strandängar och hagar med betande djur.

Service i hamnen
Som gäst i här har du tillgång till flera olika förnödenheter i hamnen. Toaletter, dusch och bastu finns här och tvättstuga finns också tillgängligt om behovet skulle dyka upp. Här finns möjlighet att koppla upp sig på det trådlösa nätverket som hamnen erbjuder. I miljöstationen kan du enkelt sortera dina hushållssopor. På ön finns livsmedelsbutik, kiosk och olika restauranger. El finns tillgängligt men betalas på plats.

Se & Göra
Redan på slutet av 1800-talet förstod man charmen med denna vackra ö. Hit lockades sommargäster för att njuta av allt havet har att erbjuda. Här finns det många badmöjligheter, ta ett dopp från klipporna eller ta dig till en av de fina badstränderna runt om på ön. Naturen är slående vacker och här finns det gott om promenadstråk. Ön har olika restauranger, allt från pizzeria till klassisk skärgårdsrestaurang. Boka Björkö idag.

Location