Vejbystrand Gästhamn & Ställplats

Description

Vejbystrand ligger på den skånska nordvästkusten, en bit in i Skälder- viken. I början av 1800-talet var Vejbystrand ett litet fiskeläge men har idag utvecklats till en attraktiv badort. Det är fortfarande en liten by men den erbjuder mycket. Hamnen och stranden är självklara och naturliga samlingsplatser på sommaren. I anslutning till hamnen finns två sommarrestauranger, en lekplats, en naturskyddad hed med strövande kreatur och en vid- sträckt sandstrand.

Service
Fyra platser för husbilar finns tillgängliga på den asfalterade parkeringsplatsen i hamnens södra del. I avgiften ingår el, toaletter och duschar samt möjlighet att tömma latrin.  

Se & Göra
Ett par hundra meter upp från hamnen ligger en livsmedelsaffär med bra utbud, en frisör, en blomsteraffär, en veterinärklinik, ett bibliotek, en pizzeria och busshållplats, där bussar regelbundet går in till Ängelholm som är en större småstad med många fina butiker och restauranger.
Om man följer Skåneleden (kustleden etapp 19), som går precis förbi hamnen, söderut så kommer man till ett friluftsbad och sedan ett värdshus med pub. Promenerar man inåt landet, genom Vejbystrand, så finner man en charmig gårdsbutik med härliga delikatesser.

Location